از اعلام آخرین رقم هزینه ماهانه کارگران تا اعلام رتبه جهانی نوآوری ایران

مروری بر اخبار کار و تعاون در هفته‌ای که گذشت

اعلام جدیدترین رقم سبد هزینه معیشت خانوارهای کارگری و ثبت 326 شرکت تعاونی در شهریور ماه امسال از مهمترین اخبار حوزه کار و تعاون در هفته جاری بود.

به گزارش ایسنا، تازه‌ترین رقم سبد هزینه خانوارهای کارگری نشان می‌دهد که هزینه معیشت یک خانوار چهارنفره کارگری در ماه به مرز سه میلیون و 200 هزار تومان رسیده است.

غلامرضا عباسی – رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران کشور – این رقم را در سال گذشته دو میلیون و 200 هزار تومان اعلام کرده و گفته است: رقم سه میلیون و 200 هزار تومان بر اساس محاسبات و تحقیقات میدانی صورت گرفته از وضعیت کارگران به دست آمده و مربوط به حاشیه شهرها است و هزینه زندگی در پایتخت و کلان‌شهرهای دیگر بیش از این رقم است.

به گفته وی بیشترین هزینه سبد معیشت کارگران را اجاره‌خانه، حمل و نقل و خوراک تشکیل می‌دهد.

رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران کشور با اشاره به حداقل حقوق کارگران و هزینه‌های بالای زندگی آنها گفت: حقوق 700 هزار تومانی به هیچ وجه تامین کننده نیاز خانوارهای کارگری نیست و کارگری که کمتر از سه میلیون تومان بگیرد نمی‌تواند زندگی کند.

ازدیگر اخباری که این هفته انتشار یافت بازپس گیری حق بیمه‌های پرداختی بود.

آنطور که محمد حسن زدا – ‌معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی – گفته پس دادن حق‌بیمه در قانون پیش بینی نشده است.

البته تلقی وی این است که موضوع یک بحث بیمه‌ای است و سازمان تامین اجتماعی به خانواده کسانی که در روز اول کار به هر علت فوت کرده‌اند تا چند سال مستمری پرداخت کرده است بدون آنکه فرد مذکور حق بیمه پرداخت کرده باشد.

معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی افزود: پس از تصویب قانون بازنشستگی با 10 سال سابقه، حتی یک روز سابقه بیمه پردازی هم سوخت نمی‌شود و فرد می‌تواند مابه التفاوت حق بیمه خود را تا 10 سال بپردازد و بازنشسته شود.

سقوط 7 پله‌ای رتبه نوآوری ایران در جهان از دیگر خبرهای هفته جاری بود.

عظیم فضلی پور – رییس کلینیک برند دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران – با اشاره به صرف بودجه‌های کلان تحقیقاتی و پژوهشی در کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله امارات می‌گوید: کشورهایی همچون کره جنوبی در رتبه 16 و عربستان در رتبه 38 به لحاظ نوآوری قرار دارند اما ایران در جایگاه 120 است در حالی که در سال 2013 در رتبه 113 قرار داشت که نشان از سقوط 7 پله‌ای نوآوری ایران دارد.

وی از زمان به عنوان مهمترین عاملی یاد کرده که امروز در فضای تجارت جهانی به آن توجه می‌شود و در راه‌اندازی یک کسب و کار موفق 5 عامل ایده، سرمایه، زمان، تیم و مدل تجاری را موثر می‌داند.

از دیگر خبرهای این هفته، ثبت و تشکیل بیش از 300 شرکت تعاونی در شهریور ماه سال جاری بود.

بر اساس گزارش سامانه جامع آمارهای ثبتی تعاون در شهریور ماه سال 1394، تعداد 326 تعاونی و 2 اتحادیه به منظور انجام فعالیتهای مختلف اقتصادی در کل کشور تشکیل و ثبت شده است.

تعداد اعضای این تعاونی‌ها 4846 نفر و تعداد فرصهای شغلی 5389 نفر بوده و بیشترین تعداد تعاونی های ثبت شده مربوط به استانهای خراسان رضوی و فارس بوده است.

بیشترین تعداد تعاونی های ثبت شده نیز به ترتیب در فعالیت های کشاورزی و صنعت با 95 و 87 واحد و بیشترین تعداد اعضاء مربوط به تعاونی های صنعت ساختمان، کشاورزی و عمده فروشی و خرده فروشی بوده است.

برگزاری همایش انجمن زنان کارآفرین از دیگر خبرهای هفته جاری بود.

فخر السادات محتشمی پور‌ – مسئول ارتباطات انجمن زنان کارآفرین کشور – هدف از برگزاری این همایش را توسعه مشاغل سبز، مدیریت سبز و کسب و کارهای محیط زیست عنوان کرد و گفت: فارغ التحصیلان دختر، مخاطبان اصلی این همایش هستند.

مسئول ارتباطات انجمن زنان کارآفرین کشور با بیان اینکه این همایش آذرماه امسال در گیلان برگزار می‌شود ابراز امیدواری کرده که خروجی این همایش دستاوردهای خوبی در جهت حمایت از کسب و کار زنان و زنان کارآفرین در کشور داشته باشد.

اعلام رتبه 12 اتلاف نیروی انسانی برای ایران یکی دیگر از خبرهایی بود که از سوی مدیر عامل بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان اعلام شد.

به گفته فیروزه صابر، حدود 30 درصد جمعیت فعال اقتصادی در مشاغلی هستند که اطلاعات رسمی از آنها وجود ندارد و ایران در بین 30 اقتصاد بزرگ دنیا از نظر اتلاف نیروی انسانی برای زنان در رتبه اول و برای مردان در رتبه 12 قرار دارد.

وی اقتصاد غیر رسمی را فعالیتهای اقتصادی عنوان کرده که از هزینه‌های پرداخت مالیات سرپیچی می‌کند.

مدیرعامل بنیاد توسعه کارآفرینی زنان و جوانان گفته است: از مجموع 22 میلیون شاغل در کشور، 15 میلیون نفر بیمه هستند و 7 میلیون نفر کار غیر رسمی دارند.
انتهای پیام

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

74  ⁄  37  =