جزئیات تازه از چگونگی تولید بنزین از پتروشیمی+ اسناد

طرح تولید بنزین از رفرمیت پتروشیمی‌ها صاحب جدید پیدا کرد

به نظر می‌رسد داستان بنزین پتروشیمی و حاشیه های آن تمامی ندارد. در حالی که با مخالفت‌های منتقدان تولید این نوع بنزین به دلیل تاثیر آن بر آلودگی هوا و محیط زیست، در نهایت با مهر تایید وزیر نفت و سپس مصوبه هیات وزیران تولید بنزین با رفرمیت پتروشیمی ها متوقف شد، سال گذشته فردی به عنوان مبدع بنزین پتروشیمی عنوان کرد که اگر طرح وی به صورت کامل اجرا می‌شد، به هیچ وجه بنزین تولیدی آلوده کننده نبود، اما اکنون در حالی که حدود یک سال و نیم از توقف تولید این نوع بنزین می‌گذرد، فردی جدید با ارائه اسناد و…

به نظر می‌رسد داستان بنزین پتروشیمی و حاشیه های آن تمامی ندارد. در حالی که با مخالفت‌های منتقدان تولید این نوع بنزین به دلیل تاثیر آن بر آلودگی هوا و محیط زیست، در نهایت با مهر تایید وزیر نفت و سپس مصوبه هیات وزیران تولید بنزین با رفرمیت پتروشیمی ها متوقف شد، سال گذشته فردی به عنوان مبدع بنزین پتروشیمی عنوان کرد که اگر طرح وی به صورت کامل اجرا می‌شد، به هیچ وجه بنزین تولیدی آلوده کننده نبود، اما اکنون در حالی که حدود یک سال و نیم از توقف تولید این نوع بنزین می‌گذرد، فردی جدید با ارائه اسناد و مدارک رسمی عنوان کرده که وی مبدع تولید بنزین از پتروشیمی‌ها است.
به گزارش خبرنگار ایسنا، طی سال‌های گذشته با توجه به نیاز ایران به بنزین، واردات آن از سوی برخی کشورها تحریم شد تا کشورمان تحت فشار بیشتری قرار گیرد،‌ اما در همان زمان طرحی در وزارت نفت دولت دهم اجرا شد که سر و صداهای زیادی را در دولت یازدهم به پا کرد. 26 آبان 1388 بود که مراسم نمادین آغاز طرح تولید ضربتی بنزین برگزار شد و میرکاظمی – وزیر نفت وفت – اعلام کرد که هدف از اجرای این طرح به نمایش گذاشتن توانایی کشور برای تامین بنزین از منابع داخلی است.
این طرح که همان تولید بنزین با استفاده از رفرمیت پتروشیمی‌ها بود، اگرچه بنا به اقتضای شرایط آن روز توانست کشور را در تامین بنزین تا حدودی خودکفا کند، اما به دلیل نقش بالای این نوع بنزین در آلایندگی هوا زیر سوال بود و از سوی عده‌ای با انتقاد مواجه شد. اگرچه این انتقادات با بی توجهی مقامات نفتی دولت دهم مواجه شد اما در دولت یازدهم نیز این موضوع ادامه داشت؛ به طوری‌که معصومه ابتکار – رییس سازمان حفاظت محیط زیست – در سخنانی با بیان این‌که هیچ کدام از استانداردها در زمینه تولید بنزین به طور کامل اجرا نمی‌شود و بنزین آلوده یکی از مهم ترین عوامل افزایش آلودگی هواست، از پنهان کاری‌های صورت گرفته در آگاهی بخشی به مردم در ارتباط با اثرات بنزین آلوده بر سلامتی آنها ابراز تاسف کرد.
در نهایت با تایید وزیر نفت مبنی بر آلوده بودن بنزین تولید شده با رفرمیت پتروشیمی‌ها، تولید بنزین پتروشیمی‌ها از ابتدای خرداد‌ ماه 1393 متوقف شد و بنا به ابلاغیه هیات دولت به وزارت نفت مبنی بر قطع دریافت اکتان افزا از مجتمع‌های پتروشیمی، مقرر شد کمبود بنزین مصرفی کشور از طریق واردات بنزین یورو 4 توسط وزارت نفت جبران شود.
بر اساس این گزارش، سال گذشته بود که فردی به نام (ف. پ) درگفت‌وگو با یکی از ماهنامه‌ها به عنوان مبدع بنزین پتروشیمی اعلام کرد که در زمان تحریم و فشارهای بین المللی و کمبود بنزین در کشور، طرح تولید بنزین در مجتمع‌های پتروشیمی را ارائه دادم. این در حالی بود که قرار بود این طرح فقط در زمان تحریم مورد استفاده قرار گیرد و به همین منظور هم به طرح ضربتی تولید بنزین در مجتمع‌های پتروشیمی معروف شد.
وی همچنین اعلام کرد که در صورتی که طرح اولیه به صورت کامل به اجرا در می‌آمد، محصول تولید شده نهایی بود. به این معنا که این محصول به امتزاج با بنزین پالایشگاه‌ها جهت توزیع نیازی نداشت و می توانست به صورت مستقیم وارد بازار مصرف شود.
به گفته وی طرح اولیه در پتروشیمی بوعلی سینا ظرف مدت 48 ساعت اجرا شده و نیتجه آن مثبت بوده، اما در ادامه و در روزها و ماه‌های بعد از آن این طرح به صورت ناقص اجرا شد.
اما اکنون با گذشت حدود شش سال از آغاز طرح تولید بنزین با رفرمیت پتروشیمی ها فردی به نام محمدرضا پیرچراغعلی، که کارشناس نفت و کارمند وزارت نفت با حدود 20 سال سابقه خدمتی است، مدعی شده که نخستین بار در سال 1386 این طرح از سوی وی و با حضور مشاورین و معاونین ریس جمهور در نهاد ریاست جمهوری مطرح شده و حتی با نام وی و کشور جمهوری اسلامی ایران ثبت جهانی شده است.
در این باره پیرچراغعلی با بیان اینکه اختراع وی با عنوان تولید بنزین با استفاده از اختلاط برش های نفتی( Blending ) در داخل و خارج از کشور به ثبت رسیده است به خبرنگار ایسنا گفت: بر اساس تحقیقات به عمل آمده (Searching) از سوی سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) و سازمان (EPO) اروپا تا کنون چنین روشی برای تولید بنزین در دنیا وجود نداشته و کارشناسان نفتی اروپایی و شرکتهای دارای لیسانس بارها سعی کرده بودند که مجتمع های پتروشیمیایی کاربری دوگانه داشته باشند، لیکن موفقیتی حاصل نشده بود و بنزین صرفا در پالایشگاه‌های نفت تولید می‌شده است.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

61  −  56  =