«کرمانشاه» معاون فناوری های نوین بانک مرکزی شد/تغییر در سیاست های کلان فناوری در شبکه بانکی کلید می خورد؟
تغییرات در هرم مدیریت بانکداری الکترونیک کلید خورد
پس از 6 سال تعلل بانک مرکزی در انتصاب معاون فناوری های نوین بانک مرکزی، ولی الله سیف دست به قلم برد و حکم انتصابی را امضا کرد که طی آن علی کرمانشاه مسئولیت هدایت فناوری های نوین بانک مرکزی را بر عهده گرفت./به دلیل حضور وی در شاپرک، قفل برخی از سامانه ها همچون کیف پول و پرداخت موبایلی ذیل شبکه شاپرک کلید خواهد خورد./برخی کارشناسان نزدیک به کرمانشاه می گویند وی نسبت به راهبردهای کاسب مدارانه بانک مرکزی انتقاد دارد و بر همین اساس به نظر می رسد راهبردهای کلان نهاد ناظر با تحولات جدی روبروخواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک پس از 6 سال تعلل بانک مرکزی در انتصاب معاون فناوری های نوین بانک مرکزی، ولی الله سیف دست به قلم برد و حکم انتصابی را امضا کرد که طی آن علی کرمانشاه مسئولیت هدایت فناوری های نوین بانک مرکزی را بر عهده گرفت.
پس از آنکه در سال 87 معاونت فناوری های نوین بانک مرکزی در ساختار تشکیلاتی بانک مرکزی مصوب شد حسین مهرانی به این سمت منصوب شد اما با رفتن طهماسب مظاهری از ساختمان شیشه ای میرداماد حسین مهرانی نیز چندان در سمتش پایدار نماند و محمود بهمنی وی را به جایی که آمده بود یعنی بانک توسعه صادرات باز گرداند اما کسی را به جای مهرانی منصوب نکرد و این صندلی از سال 88 خالی بود.
اگر چه محمود احمدی دبیر کل بانک مرکزی مسئولیت های این معاونت را بر عهده گرفته بود و زحمات زیادی در این حوزه کشید (که جای تقدیر دارد) اما طی این دوره انتقادهای زیادی در خصوص عدم توجه نهاد ناظر به نهادسازی و تحکیم ساختار سازمانی و تفکر جمعی صورت گرفته بود اما عملا این انتقادها نتیجه ای را در پی نداشت.
پایان شش سال فرد گرایی
اما پس از 6 سال فردگرایی در نهایت ولی الله سیف به مصوبه ای احترام گذاشت که بیش از شش سال مغفول مانده بود.شنیده ها حاکی است رئیس کل بانک مرکزی حکم علی کرمانشاه که به تازگی رئیس هیات مدیره شاپرک را بر عهده گرفته بود به عنوان معاون فناوری های بانک مرکزی صادر کرده است.
کرمانشاه در تیرماه امسال با خداحافظی حبیب اله محمد قلی ها، رئیس هیات مدیره شرکت شاپرک شده بود.
درباره کرمانشاه
دکتر کرمانشاه طی سالهای 65 تا 67 به عنوان ششمین مدیرعامل شرکت داده پردازی مشغول بود سپس راهی انگلستان جهت تحصیل شد و کارشناسی ارشد را در رشته مدیریت تکنولوژی درسال 1994و دکترای استراتژی سیستمهای اطلاعاتی را از دانشگاه UMIST انگلستان در سال 1997 اخذ کرد.
کرمانشاه متولد قصرشیرین و استادیار دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف است. در کارنامه کاری وی مسئولیت هایی همچون ریاست سازمان مدیریت صنعتی، معاون بین المللی وزارت ICT ، معاون پژوهش و فناوری وزارت صنایع ، مدیر عامل شرکت داده پردازی ایران ، عضو شورای عالی انفورماتیک کشور و رئیس هیئت مدیره شرکت ملی انفورماتیک به چشم می خورد.
وی در اواخر خرداد امسال طی حکمی از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت به سمت قائم مقام معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت منصوب شد وحدود دو هفته بعد در اواسط تیر ریاست هیات مدیره شرکت شاپرک را بر عهده گرفت.
سیاست ها تغییر می کند؟
برخی کارشناسان نزدیک به کرمانشاه می گویند وی نسبت به راهبردهای کاسب مدارانه بانک مرکزی انتقاد دارد و بر همین اساس به نظر می رسد راهبردهای کلان نهاد ناظر با تحولات جدی روبروخواهد شد.
کارشناسان اعتقاد دارند به دلیل اینکه وی تجربه فعالیت در وزارت صنعت و تجارت را دارد به دغدغه های بخش اجرا آشناست و بر همین رو باید منتظر تحولات جدی در مرزهای نظارت بانک مرکزی خواهیم بود.
از سوی دیگر به دلیل حضور وی در شاپرک، قفل برخی از سامانه ها همچون کیف پول و پرداخت موبایلی ذیل شبکه شاپرک کلید خواهد خورد.
گفته می شود وی در نظر دارد تا در خصوص تقسیم وظایف در شرکت های زیر مجموعه بانک مرکزی بازنگری صورت گیرد به طوری که پژوهش های راهبردی،طراحی و پشتیبانی سوئیچهای ملی در شرکت خدمات خدمات ،پرداختهای خرد در شرکت شاپرک، جدا شدن شدن شبکه های پرداخت غیر خرد مشتمل بر شتاب،ساتنا و پایا در شرکتی متفاوت با سهامداری بانکها، جدا شدن وظایف کسب وکاری در حوزه بانکی شرکت خدمات از وظایف حاکمیتی این شرکت در قالب یک مجموعه مجزا و چابک، ماهیت بخشی به هیات های مدیره شرکت شاپرک و خدمات،هویت بخشی به نقش نقریبا بی رنگ شرکت ملی انفورماتیک به عنوان شرکت مادر تخصصی فناوری زیر مجموعه بانک مرکزی از جمله راهبردهای وی پیش بینی شده است.
همچنین به دلیل نزدکی وی به وزارت صنعت و تجارت پیش بینی می شود مقوله کارمزدها طبق نقشه از پیش طراحی شده طی سه تا 9 ماه آینده جامه عمل بپوشاند.
تغییرات و دگرگونیهای ایجاد شده در حوزه فناوریهای نوین و نظام های پرداخت در چند سال گذشته در بانک مرکزی و شبکه بانکی کشور مثال زدنی است . بی انصافی است با در نظر گرفتن تمامی مشکلات و تحریم ها پیشرفت در این بخش را نادیده گرفت . اغراق نیست اذعان کنیم سرویس دهی شبکه بانکی در پرداختهای الکترونیکی که با مدیریت و نظارت بانک مرکزی تحقق یافت ، بهترین و با کیفیت ترین سرویسهای موجود در کشور می باشد. هیچ صنعتی را درایران نمی توان یافت که همپای بانکداری الکترونیک پیشرفت کرده باشد و توانسته باشد با سرویس دهی مناسب رضایت خاطر مخاطبین و مشتریان خود را تامین کرده باشد .انتظار دارد دوستان جانب انصاف را رعایت کنند
بسیار خوب که این تغییر ایجاد شد . در این چند سال تصمیمات یکنفره و متناقض که بعضا پس از چند ماه هم عوض میشد لطمات زیادی به پیکیره بانکداری و پرداخت الکترونیک زده بود و هزینه های زیادی به بانکها و شرکتها وارد نموده بود . ضمن اینکه بانک مرکزی بیشتر نگاه کاسبی داشت تا نظارتی . آفرین به آقای سیف . امیدواریم اقای کرمانشاه رویه قبلی را اصلاح کنند .