دلایل بیرمقی بازار سهام در ششماهه اول سال
کارشناسان بازار سهام معتقدند کمبود نقدینگی علاوه بر تخریب بنگاه های تولیدی، فضای بازار سرمایه و بازار های مالی را نیز تحت تاثیر قرار داده و موجب فشار عرضه در بازار سهام شده است.
فردین آقا بزرگی کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت:بازار سرمایه در سال جاری علی رغم رشد اقتصادی مثبت به طور متوسط پنج درصد بازدهی منفی به خود گرفت.
وی با اشاره به اینکه کمبود نقدینگی در اقتصاد کشور از عوامل بنیادی و اثرگذار بر این بازدهی منفی بوده است، افزود: اتخاذ سیاست های انقباضی دولت در راستای مهار تورم موجب شد سرعت گردش نقدینگی کاهش یابد.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: کمبود نقدینگی علاوه بر تخریب بنگاه های تولیدی، فضای بازار سرمایه و بازار های مالی را نیز تحت تاثیر قرار می دهد و موجب فشار عرضه در بازار سهام می شود.
آقا بزرگی با اشاره به اینکه گزارش عملکرد سه ماه و شش ماهه شرکت های بورسی از دید فعالان بازار سرمایه رضایت بخش نبوده است، گفت:ترکیب این مسائل در کنار تاخیر راه اندازی بورس ارز که لازمه آن تک نرخی شدن ارز است بازار سرمایه نه تنها رشد نمی کند بلکه بازده منفی به خود می گیرد.
عوامل طولانی شدن روند اصلاحی بازار سرمایه
امیر علی قنبری کارشناس بازار سرمایه نیزدر پاسخ به این سوال که چه عواملی سبب شده تا به رغم رشد اقتصادی مثبت، در نیمه اول سال شاهد پنج درصد بازدهی منفی در بورس تهران باشیم؟ گفت: در نیمه دوم سال 94 بازار سرمایه با آنالیز سیاست های دولت و صنایعی که بیشترین تاثیر را از برجام می گیرند به این نتیجه رسید که رشد سود آوری و تولید در سال 95 پیش رو خواهد بود.
وی افزود: با تکیه بر همین تحلیل بازار سرمایه از نیمه دوم سال گذشته شکل حبابی به خود گرفت و فراتر از انتظار رشد کرد و باعث روند اصلاحی در ابتدای سال 95 شد.
این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: مسائلی نظیر تسویه اعتباری ها و تغییر رئیس سازمان بورس در سال جاری دیدگاه سرمایه گذاران را حساس تر کرد و باعث شد اصلاح بازار طولانی تر شود.
منبع:ریسک نیوز