چگونه از حسابهای بانکی حفاظت کنیم

رمزهای عبور بخش مهمی از سرویس های بانکی الکترونیکی می باشند و در حقیقت در خط مقدم حفاظت از حساب های کاربری در سرویس های مذکور قرار می گیرند. یک کلمه عبور نا مناسب ممکن است منجر به کلاهبرداری های مالی بزرگی شود.

مشرق: حل این مسائل بسیار زمان بر و خسته کننده است. در ادامه به نکاتی اشاره می شود که با به کارگیری آنها می توان از اطلاعات محرمانه خود بهتر حفاظت کرد.

از اسناد با ارزش محافظت کنید

مراقبت از اسناد با ارزش مانند گذرنامه، گواهینامه،کارت ملی، کارت های بانکی و دفترچه های حساب بانکی بسیار با اهمیت است. همیشه مطمئن شوید که این اسناد درهرجا چه خانه و چه محل کار و یا هنگامی که در مسافرت هستید در دسترستان هستند. زمانی که از این اسناد استفاده نمی کنید بهتر است آنها را در گاوصندوق در خانه نگه دارید. همیشه به یاد داشته باشید که کارت های بانکی خود را در مکانی جدا از کلمه عبور آنها نگه دارید.
تمام اسناد اداری زائد را از بین ببرید

به کلاهبرداران فرصت طلب کمک نکنید. همیشه اسناد اداری مهم شخصی و مالی را که دیگر به آنها نیاز ندارید به روشی که دیگر قابل استفاده نباشد از بین ببرید . اگراین کار را نکنید جنایتکاران به اسم، آدرس و دیگر اطلاعات شما از طریق رسید ها، قبض ها و مدارک مهمی که دور می ریزید، دسترسی پیدا می کنند و از آنها سوء استفاده می کنند.

اسناد اداری که باید از بین بروند شامل موارد زیر می شوند:
صورت حساب های قدیمی بانکی، مالی و کارت های بانکی قدیمی.

رسید های قدیمی

هر پرسشنامه ای که به طورکامل پر نشده و شامل اطلاعات شخصی شماست.
هر مرسوله پستی که حاوی اسم و آدرس شما می باشد.

اطلاعات بانک را به روز کنید

بانک ممکن است نیازداشته باشد در زمان انجام تراکنش هایی که در مقایسه با تراکنش های معمول شما غیر عادی به نظر می رسند، با شما تماس گرفته و برای اطمینان از صحت آن ها برخی ازاطلاعات شخصی شما را جویا شود. این امر می تواند موجب کاهش جرایم مالی شود. بسیار ضروری است که در صورت تغییر اسم، آدرس یا شماره تماس های خود، آن را سریعا به اطلاع بانک برسانید.

صورت حساب های خود را چک کنید

بسیاری از جرایم مالی تا مدت ها کشف نمی شوند فقط به این دلیل که قربانی از وقوع آنها بی اطلاع است. بنابراین کنترل صورت حساب های بانکی یا هر صورت حساب دیگر پس از دریافت، بسیار ضروری می باشد. باید مطمئن شوید که هرچیزی که ثبت شده است صحت دارد. اگر تراکنشی وجود دارد که از آن بی اطلاع هستید آن را سریعا به اطلاع نزدیک ترین شعبه بانک برسانید.

شما می توانید به روش های مختلف از طریق خود پردازها، سیستم تلفن بانک، سیستم اینترنت بانک و یا مراجعه به شعب از آخرین تراکنش های انجام شده بر روی حساب های شخصی خود آگاه شوید.

فریب ایمیل ها یا پیامک های دروغین را نخورید

هیچ گاه به ایمیل ها و پیامک های مشکوک یا ناخواسته پاسخ ندهید و هیچگاه برروی لینک ها یا فایل های ضمیمه موجود در این ایمیل های مشکوک کلیک نکنید.

از کامپیوتر خود محافظت کنید

اگرکامپیوتر شما ایمن نباشد امکان افشا شدن اطلاعات شما وجود دارد. باید بدانید که چگونه از کامپیوتر خود در مقابل تهدیدات محافظت کنید.
قبل از اینکه میز خود را ترک کنید، سیستم خود را قفل نمایید

با استفاده از یکی از سه روش زیر می توانید سیستم خود را قفل نمایید:
1. فشار دادن دکمه های Ctrl+Alt+Delete
2. فشار دادن دکمه های Windows+L
3. روی صفحه نمایش سیستم خود راست کلیک نمایید. سپس گزینه New Shortcut را انتخاب و در پنجره ای که ظاهر می شود، متنrundll32.exe user32.dll LockWorkStation را تایپ نمایید. یک Shortcut روی صفحه نمایش شما ظاهر خواهد شد. هر بار که روی این Shortcut دو بار کلیک نمایید، سیستم شما قفل خواهد شد.

Firewall Firewall

نرم افزاری است که کامپیوتر شما را در مقابل حملات اینترنتی محافظت می کند. باید بر روی هر کامپیوتری که برای اتصال به اینترنت از آن استفاده می کنید firewall نصب شده باشد. به شما پیشنهاد می کنیم که firewall خود را طوری تنظیم کنید که تبادل اطلاعات از طریق کامپیوتر شما را کنترل کند.

AntiVirus

حتما از یک آنتی ویروس بر روی سیستم خود استفاده نمایید و آن را به طور مرتب به روز رسانی کنید. توجه داشته باشید که آنتی ویروس های به روز رسانی نشده ویروس های جدید را شناسایی نخواهند کرد.

به روز رسانی سیستم عامل

گاهی وجود حفره امنیتی در سیستم عامل ها باعث ورود انواع ویروس ها به سیستم شما خواهد شد. به تدریج این حفره های امنیتی شناسایی می شوند و شرکت های سازنده برای رفع آن ها Patch هایی تهیه و در اختیار مشتریان قرار می دهند. حتماً جدیدترین Patch ها را روی سیستم خود نصب نمایید تا از حملات ویروس ها یا بدافزارهای جدید در امان بمانید.

شناسه کاربری

هرگز از اطلاعات شخصی خود مانند شماره تلفن همراه، نام و نام خانوادگی در شناسه کاربری خود استفاده نکنید. با این کار شما یکی از عوامل احراز هویت را به راحتی در دسترس نفوذگران قرار خواهید داد و کار را برای فعالیت های مخرب آن ها راحت خواهید کرد. فقط کافی ا ست نفوذگران رمز عبور شما را حدس بزنند تا بتوانند به حساب شما دسترسی داشته باشند.

رمز عبور

رمزهای عبور بخش مهمی از سرویس های بانکی الکترونیکی می باشند و در حقیقت در خط مقدم حفاظت از حساب های کاربری در سرویس های مذکور قرار می گیرند. یک کلمه عبور نا مناسب ممکن است منجر به کلاهبرداری های مالی بزرگی شود.
بهترین رمز عبور، رمزی است که شما آن را به راحتی به خاطر می سپارید ولی دیگران نمی توانند آن را حدس بزنند. وقتی که رمز عبور خود را انتخاب کردید آن را به طور منظم عوض نمایید. اگر برای یک سال است که از یک رمز عبور استفاده می کنید الان زمانی است که باید آن را تغییر دهید.
هرگز رمز عبور خود را در اختیار دیگران نگذارید و هیچ گاه آن را جایی ننویسید یا در کامپیوتر خود ذخیره نکنید.

در انتخاب رمز عبور مناسب به موارد زیر دقت کنید:
هیچ گاه برای رمز عبور خود از اطلاعات شخصی مانند اسم، تاریخ تولد، شماره موبایل و … استفاده نکنید.
رمزهای عبور پیش فرض را پس از اولین ورود به سیستم تغییر دهید.

بهتر است رمزهای عبور در سیستم های مختلف با یکدیگر متفاوت باشند.

هر چقدر رمز عبور طولانی تر باشد امنیت آن بیشتر است (حداقل 8 کاراکتر).

از رمز های عبور ترکیبی استفاده کنید که شامل حروف کوچک، حروف بزرگ، ارقام و نشانه ها شود. مانند: 1S5 4 ¤ Gw1A
سعی کنید در رمز عبور حداقل یک بار از Space استفاده نمایید.

حداقل هر 3 ماه یک بار بنا به دفعات استفاده، رمز عبور خود را تعویض کنید که البته تغییر یک ماهه توصیه می شود.
کلمات عبور خود را با هیچ کس درمیان نگذارید. با تمام رمزهای عبور خود به عنوان اطلاعات حساس و محرمانه برخورد کنید.

استفاده از اینترنت در مکان های عمومی

امنیت شبکه های بیسیم یا کامپیوترهایی که در مکان های عمومی مانند هتل ها، کتابخانه ها یا کافی نت ها قرار دارند تضمین شده نیست. به شما پیشنهاد می کنیم که در چنین شرایطی از حساب های بانکی خود استفاده نکنید. ترجیحاً تا جایی که می توانید ازسایت های کمتری بازدید کنید و زمان کمتری در این موقعیت ها قرار گیرید.

همیشه نکات زیر را به خاطر بسپارید:

تا آنجا که ممکن است هنگامی که از شبکه های بیسیم یا کامپیوترهای عمومی استفاده می کنید اطلاعات امنیتی خود مانند رمز عبور را وارد نکرده و تغییر ندهید.

هیچ گاه هنگامی که در چنین شرایطی قرار دارید، اطلاعات حساب ها یا کارت های بانکی خود را در یک سایت فروش اینترنتی وارد نکنید.
همیشه مراقب کسانی که در اطراف شما هستند باشید.

امنیت شخصی
باید مراقب افراد اطراف خود در زمانی که از دستگاه های خود پرداز استفاده می کنید، باشید.
هنگام استفاده از دستگاه خود پرداز نزدیک به آن بایستید و روی صفحه کلید را بپوشانید به طوری که کسی رمز عبور شما را در هنگام وارد کردن نبیند.
کمک افراد غریبه را نپذیرید و اجازه ندهید کسی شما را گیج کند.

اگر هنگامی که از دستگاه های خود پرداز استفاده می کنید شخصی مشکوک به نظر رسید یا به شما نزدیک شد عملیات خود را لغو کنید و از آن مکان دور شوید.

پس از تکمیل عملیات، قبل از اینکه دستگاه خود پرداز را ترک کنید، سریعا پول و کارت خود را بردارید.

در پایانه های فروشگاه ها زمانی که رمز عبور خود را وارد می نمایید مراقب باشید که کسی از پشت سر شما رمز عبور را نبیند.

اطراف دستگاه خود پرداز به خصوص قسمت های کارت خوان و صفحه کلید را کنترل کنید چرا که ممکن است افراد سودجو برای دزدیدن اطلاعات شما به نصب دوربین، صفحه کلید جعلی یا کارت خوان جعلی اقدام نموده باشند.

 

ازلپ تاپ، تلفن همراه و دیگر وسایل الکترونیکی خود محافظت کنید.
به یاد داشته باشید که همواره مراقب لپ تاپ و تلفن همراه خود باشید. آنها را همیشه در دسترس خود نگه دارید به خصوص زمانی که درمسافرت هستید.

هیچ گاه لپ تاپ خود را روشن و قفل نشده درمکان های عمومی رها نکنید.
هیچ گاه درمورد مسائل محرمانه درمکان های عمومی صحبت نکنید.
تلفن همراه و لپ تاپ خود را هنگامی که از آنها استفاده نمی کنید قفل کنید.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

50  ⁄    =  5