بر اساس نظام جدید نظارتی ارز در خارج از شبکه بانکی کاربردی ندارد

فرزین:

معاون وزیر اقتصاد با بیان این که سازمان حمایت از مصرف کنندگان از این هفته برای نظارت و کنترل قیمت‌ها وارد بازار می‌شود،از تدوین نظام نظارتی جدید برای ارز خبر داد و گفت: از این پس ارز در خارج از شبکه بانکی کاربردی ندارد و حتی در مورد ارز مسافری به متقاضیان حواله داده خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک محمدرضا فرزین درباره التهابات بازار سکه و ارز و سکوت مجموعه اقتصادی دولت گفت: متولی ساماندهی ارزی کشور و حذف ارزش پول ملی بانک مرکزی تاکنون کار را به خوبی انجام داده است.

وی ادامه داد: در ماه‌های اخیر دولت متوجه شد تغییرات ارزش پول در کشور مبتنی بر اخلال است و به همین دلیل باید وارد عمل شده و به کمک بانک مرکزی بیاید.

فرزین تصریح کرد: نوسانات اخیر ارز فقط منشا اقتصادی نداشت، بنابراین رییس جمهور کار گروه ساماندهی ارزی را حدود یک ماه پیش به ریاست خودش شکل داد.

معاون اقتصادی وزیر اقتصاد با اشاره به این که اطلاع رسانی عمومی از سوی دولت و بانک مرکزی صورت می‌گیرد،ادامه داد: زمانی که دولت احساس کرد اخلالی در بازار صورت گرفته به کمک بانک مرکزی آمد و موضوع را مدیریت کرد.

فرزین گفت: در سال‌های اخیر تراز بازرگانی دولت مثبت بوده است، بنابراین در حساب بانک مرکزی بیش از آن که ارز خارج شود وارد می‌شود.

وی افزود: در 8 ماهه ابتدای سال 90 حدود 55 میلیارد دلار فروش نفت و 27 میلیارد و 500 میلیون دلار صادرات انجام شده در صورتی که واردات کشور در این مدت 40 میلیارد دلار بوده است.

معاون وزیر اقتصاد علت دیگر اختلالات اخیر را اخلال در انتظارات عاملین اقتصادی دانست و تصریح کرد: عاملین اقتصادی تصور کردند دولت وضعیت ارزی مناسبی ندارد و عده‌ای سود جو شروع به ایجاد نرخ‌های ساختگی و خرید و فروش بر مبنای آن کردند.

وی گفت: واردات 9 ماهه‌ ابتدای سال 90 در کشور 44 میلیارد دلار برآورد شده است اما بانک مرکزی بیش از نیاز بازار ارز فروخته است.

فرزین افزود: بانک مرکزی ارز را در بازار داخلی حدود هزار و صد تومان و در بازار فرعی (مناطق تجاری) 1350 تومان فروخته است.

وی تاکید کرد: به دلیل تقاضای بیشتری که وجود داشت،بانک مرکزی شروع به فروش ارز تداخلی برای کاهش قیمت‌ها کرد، اما به دلیل تقاضای زیاد نتوانست پاسخگوی آن باشد.

فرزین در مورد تصمیمات جدی اقتصادی دولت گفت: اولین تصمیم تک نرخی کردن قیمت ارز است زیرا ارز دولتی فساد آور است.

وی در مورد تصمیم بعدی دولت گفت: از این پس مسوول واردات کشور وزارت صنعت است و برای واردات کالا پس از ثبت سفارش نظام بانکی موظف است با نرخ جدید ارز را در اختیار وارد کنندگان قرار دهد.

فرزین در مورد چگونگی دریافت ارزاز سوی واسطه گران از نظام بانکی گفت: فرآیند توزیع ارز از سوی سیستم بانکی است و بانک ها پس از گرفتن ارز یا گشایش LC می‌کنند یا به صرافی ارز می‌دهند.

وی یکی از راه‌های کنترل تورم را تثبیت نرخ ارز دانست و گفت: از ابتدای سال بنا شده است که قیمت ارز به صورت شناور مدیریت شده باشد و نوسان ویژه  داشته باشد.

فرزین در باره مدت زمان اجرای نرخ جدید ارز گفت: این نرخ بستگی به شرایط اقتصادی کشور دارد اما با توجه به تراز تجاری مثبت کشور، فشار منفی بر نرخ ارز ما کم است و امیدواریم بانک مرکزی با همین نرخ کار را پیگیری کند.

 

معاون وزیر اقتصاد با ابراز بی اطلاعی از نرخ ارز در بودجه سال آینده گفت: چون منتظر اعلام نرخ جدید ارز بوده‌اند، فکر نمی‌کنم این نرخ نهایی شده باشد.

وی در مورد این که ارز تک نرخی به چه افرادی تعلق می گیرد، گفت: وارد کنندگان پس از ثبت سفارش می‌توانند ارز را با نرخ جدید از بانک تهیه کنند و افراد حقیقی بدون داشتن اسناد مثبت نمی توانند ارز تهیه کنند.

فرزین درباره گرانی برخی کالاها ناشی از نوسانات اخیر ارز گفت: تمامی وارد کنندگان کالا، کالای خود را با ارز هزار و صد یا هزار و 350 تومانی وارد کرده‌اند و حتی یک ریال کالا با ارز هزار و 900 تومانی وارد نشده است.

وی ادامه داد: از این هفته سازمان حمایت از مصرف کنندگان وارد موضوع شده و بر قیمت‌ها نظارت می‌کنند.

معاون وزیر اقتصاد با رد برخی اظهار نظرها در مورد افزایش نقدینگی یا بی انضباطی پولی دولت گفت: در سال‌های گذشته نرخ رشد نقدینگی در سال 27 درصد بوده است،اما درامسال  هم زمان با اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها نرخ رشد نقدینگی 8.5 درصد بوده است و نسبت به روند 20 ساله کاهش نشان می‌دهد.

وی اضافه کرد: امسال پایه پولی حدودً 4 درصد کاهش و ضریب فزاینده 13.5 درصد افزایش داشته است و این تحلیل که اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها منجر به افزایش نقدینگی شده است، صحیح نیست.

معاون وزیرز اقتصاد تصریح کرد: بانک مرکزی می‌تواند با ابزارهای مختلف نقدینگی را کنترل و از فروش سکه نیز به عنوان یک ابزار کارآمد برای کنترل نقدینگی استفاده کند.

وی در مورد وضعیت بازار سکه گفت: قیمت سکه معلول دو نرخ اونس طلای جهانی و نرخ ارز است.

فرزین افزود: زمانی که حباب ارز از بین برود قیمت سکه هم کاهش پیدا خواهد کرد و زمانی که بانک مرکزی پیش فروش سکه انجام می‌دهد قیمت بازار نباید پیش از آن باشد

وی گفت: عرضه سکه پیش فروش بانک مرکزی به جمع‌آوری نقدینگی کمک می‌کند و مردمی که فکر می‌کنند قیمت در آینده افزایش پیدا می‌کند، می‌توانند از این روش استفاده کنند

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

3  ×    =  18