رسید دیجیتال بی‌ رسید

حذف رسیدهای کاغذی ترمینال‌های بانکی و هزینه‌های تهیه آن، کمک به حفظ محیط زیست، ایجاد حسابداری شخصی (PFM) و نیز تجربه کاربری بهتر سرویس‌های بانکی مشتریان از مزایای تولید محصول رسید دیجیتال (بی رسید) است.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک ، شهرام برنجی، معاون نرم‌افزار شرکت ایران ارقام توضیحات کاملی را پیرامون حذف رسیدهای کاغذی ترمینال‌های بانکی و تاثیر آن بر هزینه‌های تهیه این رسیدها، حفظ محیط زیست، ایجاد حسابداری شخصی (PFM) و نیز تجربه کاربری سرویس‌های بانکی مشتریان ارائه می دهد.

 

۱- کلیات محصول رسید دیجیتال ایران ارقام و کارکردهای آن را توضیح دهید.

ایده تولید محصول رسید دیجیتال ایران ارقام (بی رسید) از زمان آغاز موضوع تحریم‌ها مطرح شد که مشکل تهیه رول رسید کاغذی برای ترمینال‌ها، ابزارهای پرداخت و بانکی شدت گرفت و برداشتن قدمی در جهت کاهش مصرف کاغذ و کمک به حفظ محیط زیست اهمیت یافت. نکته باز دیگر معضل نگهداری رسیدها و حسابداری تراکنش‌های مالی دارنده کارت‌های بانکی بود.

با توجه به نیازمندی‌های فوق‌الذکر تحقیقاتی در خصوص تجربه سایر کشورها صورت گرفت که در نهایت به محصول Zeipt متعلق به شرکت سوئدی و نروژی رسیدیم و مذاکرات را برای همکاری مشترک جهت تولید و بومی‌سازی محصول رسید دیجیتال ایران ارقام سازگار با معماری شبکه پرداخت ایران و تکنولوژی توسعه محصول اسکاندیناوی شروع کردیم.

طی زمان تولید محصول به خاطر وضع تحریم‌ها مشکلاتی در همکاری مشترک ایجاد شد و روند انتقال تکنولوژی مدتی به تأخیر افتاد و در نهایت توانستیم با اندکی تأخیر، محصول را تولید و بومی‌سازی کنیم.

2- این محصول چه مزایایی برای سیستم بانکی دارد؟

همان‌طور که در پاسخ سؤال قبلی به طور مختصر مطرح شد؛ مواردی همچون حذف رسیدهای کاغذی ترمینال‌های بانکی و هزینه‌های تهیه آن، کمک به حفظ محیط زیست، ایجاد حسابداری شخصی (P FM) و نیز تجربه کاربری بهتر سرویس‌های بانکی مشتریان از مزایای این محصول برای بانک‌هاست.

۳- در طراحی این محصول به خواسته مشتری نیز توجه شده و آیا مزیتی نیز برای مشتری ایجاد می‌کند؟

به طور کلی در مراحل آغازی طراحی هر محصولی، خواسته‌های مشتری و نیازهای او مورد مطالعه قرار می‌گیرد. همان‌طور که  می‌دانید امکان ارائه رسید دیجیتال در نرم‌افزارهای پرداختی موجود وجود دارد ولی مزیتی که «بی رسید» نسبت به سایر این نرم‌افزارها دارد، تکنولوژی ذخیره‌سازی و بازیابی اطلاعات آن است.

با توجه به اینکه ایران ارقام دارای سوئیچ بانکی است و تمامی کارت‌های بانکی در سوئیچ کارت بانک‌ها صادر می‌شود و تمامی تراکنش‌های پرداختی و بانکی در این کانال در دسترس است، مشتری می‌تواند با تعریف کارت قابل پشتیبانی این سرویس، رسید تراکنش‌های پرداخت و بانکی خود را به صورت یکجا داشته باشد.

از سویی دیگر اطلاعات با ارزشی مانند آدرس ترمینال، صنف پذیرنده و سایر اطلاعاتی که بتوان از شبکه استخراج کرد به رسید اضافه می‌شود و با استفاده از این اطلاعات می‌توان خدمات حسابداری شخصی PFM (Personal Finance Management) نیز به مشتری ارائه داد. از آنجا که رسیدهای مورد بحث اینترنتی و برخط می‌باشند، مشتریان با استفاده از این سرویس نیازی به دریافت پیامک تراکنش نداشته و می‌توانند این سرویس را غیرفعال کند.

۴- با توجه به موقعیت خاص منطقه‌ای کشور و وضع تحریم‌های بین‌المللی علیه ما و همچنین نام‌گذاری سال ۹۸ به نام «سال رونق تولید» آیا این محصول می‌تواند به خودکفایی کشور کمک کند؟

به طور قطع می‌توان اجرای این پروژه را گامی در جهت خودکفایی کشور از دو لحاظ به حساب آورد: ۱- جایگزینی رسید دیجیتال با رسید کاغذی و کم شدن مصرف کاغذ با توجه به مشکلات و هزینه بالای واردات رول‌های رسید ۲- انتقال دانش تکنولوژی تولید نرم‌افزاری به کارشناسان کشور.

۵- آیا ایران ارقام برنامه‌ای برای توسعه این محصول و کارکردهای آن در نظر دارد؟

فاز دوم محصول ارائه خدمات حسابداری شخصی به مشتریان این سرویس بر پایه سایر اطلاعات استخراج ی تراکنش و استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی برای ارائه مشاوره بهینه مالی به دارنده کارت است.

۶- آیا این محصول قابلیت خدمت‌رسانی به صورت بستری مشترک به تمامی بانک‌ها را دارد؟

یکی از مزیت‌های این پروژه این است که قابلیت ذخیره اطلاعات تراکنش بانک‌های طرف قرارداد را در فضای مشترک و امن به صورت کاملاً ایزوله دارد و مشتری می‌تواند رسید تراکنش‌های کارت قابل پشتیبانی این سرویس را دریافت کند.

۷- آیا رسید الکترونیکی در محصولاتی از قبیل پایا نه فروشگاهی، صندوق فروشگاهی، کیوسک‌های غیر بانکی و … نیز کاربرد دارد و یا صرفاً برای ارائه خدمت در زمینه خودپرداز بانکی آماده شده است؟

بله. در طراحی و بومی‌سازی محصول از ابتدا موضوع تطابق و کاربرد آن در صندوق‌های فروشگاهی مدنظر قرارگرفته است با توجه به اینکه این سامانه به سوئیچ بانکی متصل است، مشتری رسید دیجیتال تمامی تراکنش‌ها را با فرمت مورد نظر سازمان مالیاتی یا خود مشتری می‌تواند دریافت کند؛ اما در حال حاضر با فعال‌سازی کارت در این سامانه، رسید کاغذی خودپرداز چاپ نمی‌شود و در آینده امکان اتصال شرکت‌های پرداخت توسط API های استعلام به سامانه وجود دارد و می‌توان رسید کاغذی ابزارهای پرداخت از جمله دستگاه‌های کارتخوان را با استفاده از این محصول نیز حذف کرد.

 

منبع: راه پرداخت

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

36  ⁄    =  6