هدف گذاری بانک تجارت برای تبدیل شدن به بزرگترین شرکت بورسی

بانک تجارت به عنوان یکی از بزرگ‌ترین بانک‌های کشور، به زودی سرمایه خود را به بیش از ۲۵هزار میلیارد تومان افزایش می‌دهد تا از نظر سرمایه به بزرگترین شرکت بورسی کشور تبدیل شود.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، بنابر اعلام بانک تجارت، این بانک که این روزها تبدیل به یکی از پر معامله‌ترین نمادهای بازار سهام شده است، قصد دارد به زودی سرمایه ثبت شده خود را از ۴ هزار و ۵۷۰ میلیارد تومان به بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان افزایش دهد.

هیأت‌مدیره این بانک در تاریخ ۶ بهمن ماه سال جاری، گزارش توجیهی افزایش سرمایه خود را منتشر کرد. طی این اطلاعیه، مدیران بانک تجارت اعلام کردند که قصد دارند سرمایه بانک را از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها به عدد قابل توجه ۲۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برسانند.

«وتجارت» بزرگترین شرکت بورسی می‌شود

در هفته گذشته این گزارش توجیهی مورد تأیید سازمان حسابرسی کشور (حسابرس و بازرس قانونی بانک تجارت) قرار گرفت و هیأت‌مدیره بلافاصله پس از آن از سهامداران بانک برای تصمیم‌گیری درباره افزایش سرمایه دعوت به عمل آورد. بر این اساس قرار است سهامداران بانک تجارت در ۲۵ اسفندماه درباره این افزایش سرمایه نجومی تصمیم‌گیری کنند. با توجه به ترکیب سهامداری بانک تجارت، به نظر می‌رسد که این افزایش سرمایه مورد تصویب مجمع عمومی صاحبان سهام قرار بگیرد.

پس از آن تنها یک خوان از هفت‌خوان افزایش سرمایه باقی خواهد ماند و آن مجوز سازمان بورس و اوراق بهادار و همچنین بانک مرکزی خواهد بود. چنانچه این افزایش سرمایه مورد تأیید سازمان بورس و بانک مرکزی قرار بگیرد، بانک تجارت به بزرگترین شرکت بورسی از نظر سرمایه ثبت شده تبدیل خواهد شد.

در حال حاضر شرکت‌های فولاد مبارکه با سرمایه ۱۳ هزار میلیارد تومانی (۱۳۰ میلیارد سهم)، مخابرات ایران، هلدینگ پتروشیمی فارس با سرمایه ۹ هزار و ۱۵۰ میلیارد تومانی (۹۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون سهم) و سرمایه‌گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین (تاپیکو) با سرمایه ۸ هزار و ۱۵۰ میلیارد تومانی (۸۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون سهم) بزرگترین شرکت‌های بورسی از نظر سرمایه ثبت‌شده هستند. شرکت‌های ملی مس، سرمایه‌گذاری غدیر، ذوب‌آهن اصفهان، بانک صادرات و بانک پاسارگاد در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

معامله سهام بانک تجارت در محدوده نصف ارزش

چنانچه با افزایش سرمایه ۴۵۷ درصدی بانک تجارت موافقت شود و سرمایه این بانک به ۲۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برسد، نه تنها بانک از شمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت خارج خواهد شد، بلکه میزان حقوق صاحبان سهام این بانک از محدوده منفی به حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان خواهد رسید. به عبارت دقیق‌تر ارزش ویژه سهام بانک تجارت با احتساب سرمایه جدید به ۶۰ تومان خواهد رسید.

این در حالی است که با سرمایه فعلی، سهام بانک تجارت در محدوده ۱۶۰ تومان معامله می‌شود. چنانچه افزایش سرمایه بانک لحاظ شود، قیمت تئوریک «وتجارت» در محدوده ۳۰ تومان قرار خواهد گرفت و این به معنای معامله سهام بانک تجارت در محدوده نصف ارزش ویژه است.

هرچند با افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید منابع نقدی جدیدی وارد شرکت نمی‌شود، اما بازار سهام به طور سنتی واکنش مثبتی به افزایش سرمایه از محل سود انباشته یا مازاد تجدید ارزیابی دارایی‌ها نشان داده است. از این رو فعالان بازار سهام انتظار دارند سهام بانک تجارت از محدوده فعلی، دست‌کم تا محدوده ۲۷۰ تومانی پیشروی کنند. همین انتظار نیز باعث شده که سهام بانک تجارت یکی از پر معامله‌ترین نمادهای بازار سهام در ماه‌های اخیر باشد.

 

منبع: فابانیوز

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  ⁄  2  =  1