رشد ۳. ۸۱ درصدی ارزش تراکنش‌های شاپرک به نقدینگی در ۵۷ ماه

طبق اطلاعات شاپرک روند نسبت ارزش تراکنش های شاپرک به نقدینگی در دوره ابتدای سال ۱۳۹۲ تا آذر سال ۱۳۹۶ صعودی بوده و از ۶.۶۱ درصد رشد در فروردین ماه ۹۲ به ۱۰.۴۲ درصد در آذر ۹۶ رسید.

طبق اطلاعات شاپرک روند نسبت ارزش تراکنش های شاپرک به نقدینگی در دوره ابتدای سال ۱۳۹۲ تا آذر سال ۱۳۹۶ صعودی بوده و از ۶.۶۱ درصد رشد در فروردین ماه ۹۲ به ۱۰.۴۲ درصد در آذر ۹۶ رسید.
به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، شرکت شاپرک گزارش عملکرد صنعت پرداخت در بهمن ماه ۱۳۹۶ را منتشر کرد که جزییات عملکرد این شرکت در بخش اقتصاد ملی به شرح زیر است:

نسبت ارزش تراکنش های شاپرک به نقدینگی
این شاخص نشان می دهد که صنعت پرداخت الکترونیک تا چه میزان در اقتصاد ملی نقش داشته و چقدر در تسهیل مبادلات اقتصادی کشور موثر بوده است. برای بررسی نسبت ارزش تراکنش های شاپرک به نقدینگی که به صورت الکترونیکی پرداخت شده، محاسبه می شود.
جدول زیر اطلاعات این شاخص را نشان می دهد. لازم به ذکر است که به دلیل عدم انتشار آمار نقدینگی دی و بهمن ماه توسط بانک مرکزی، در محاسبه این شاخص از اطلاعات موجود (تا آذر ماه ۱۳۹۶) استفاده شده است.
در آذر ماه ۱۳۹۶ ارزش تراکنش های شاپرک ۱۰.۴۲ درصد از کل نقدینگی بوده که این شاخص نسبت به ماه آبان، افزایش ۰.۶۵ درصدی داشته است.

روند نسبت ارزش تراکنش های شاپرک به نقدینگی در طول مدت مورد بررسی (ابتدای سال ۱۳۹۲ تا آذر سال ۱۳۹۶ ) دارای برآیند صعودی بوده و از ۶.۶۱ درصد در فروردین ماه ۱۳۹۲ به ۱۰.۴۲ درصد در آذر ماه ۱۳۹۶ افزایش یافته است.
این در حالی است که درصد اسکناس و مسکوک به نقدینگی در طول این مدت روندی در مجموع کاهشی داشته و از ۶.۰۷ درصد به ۲.۴۱ درصد رسیده است. به عبارت دیگر، گسترش نفوذ ابزارهای پذیرش، یکی از دلایل کاهش ۳.۶۵ درصدی نسبت اسکناس و مسکوک به نقدینگی در مدت مورد بررسی بوده که انتظار می رود این روند کاهشی همچنان تداوم داشته باشد.
کاهش این نسبت یکی از عوامل اصلی افزایش ضریب فزاینده و سالم سازی ترکیب نقدینگی در بازه زمانی اخیر بوده و باعث شده برای تامین نقدینگی، پول پرقدرت کمتری به اقتصاد کشور تزریق شود و بخشی از نیاز به پول فیزیکی برای پرداخت بهای کالاها و خدمات مورد تقاضا، با گسترش زیرساخت های لازم توسط شبکه پرداخت الکترونیک کارت جبران شود.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  ⁄  1  =  5