نشست علمی رسانه ها و وضعیت اطلاع رسانی در جهان امروز با موضوع نامه های مقام معظم رهبری به جوانان اروپا و امریکا

نشست علمی بررسی عملکرد رسانه ها با محوریت نامه ها و راهنمایی مقام معظم رهبری به جوانان اروپا و آمریکا و ضرورت بررسی عملکرد این رسانه ها بر اساس واقعیات و تحقیات علمی با حضور اندیشمندان و دانشجویان یونانی در دانشگاه پنتنون آتن برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک، در این نشست علمی که به مناسبت روز 16 آذر و با همت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران و همکاری دانشگاه پنتئون برگزار شد ،’ اونگلس پسیاس’ محقق و فعال سیاسی یونان با اشاره به عملکرد رسانه ها گفت: عملکرد رسانه های وابسته به منافع سلطه طلبان و نظام سرمایه داری فاجعه آمیز است و انان درصدد پیشبرد اهداف ویژه ای فعالیت می کنند.
وی با اشاره به روند اوضاع سیاسی سوریه گفت: با نگاه مختصری به پوشش خبری وقایع سوریه از ابتدا تاکنون به خوبی می توان متوجه شد که تبلیغات رسانه های وابسته به نظام سرمایه داری یکجانبه، بدور از واقعیت و درصدد القای دیدگاه های استعماری و توسعه طلبی است.
ونگلیس سیدرودیس دانشجوی دوره دکترای رشته علوم اروپایی، بین المللی و منطقه ای دانشگاه پنتئون با اشاره به عمکلرد رسانه و ضرورت تلاش و تحقیقات علمی برای کسب حقایق گفت: رسانه ها با رشد بی سابقه خود در صدد القای نظام هایی هستند که به آن ها وابسته می باشند و وظیفه جوانان و بخصوص دست اندرکاران علوم این است که با شناخت، تحقیقات بهدنبال رسانه هایی باشند که بیطرف باشند.
وی در ادامه افزود: جمهوری اسلامی ایران توانسته با رشد سریع منابع اطلاع رسانی و حتی توییتر، پیام خود را در مقابل موج وسیع تبلیغات سوء رسانه های غربی و بخصوص آمریکایی به مخاطبان برساند و جوانان ایرانی که اکثریت جامعه را نیز تشکیل می دهند از رسانه ها نه تنها برای دریافت پیام بلکه برای خنثی کردن تبلیغات ضد ایرانی استفاده می کنند.
وی گفت که در واقع ایرانیان توانسته اند تهدید رسانه ای را به یک فرصت مبدل کنند و دامنه استفاده ار ابزار های نوین رسانه ای به حدی رسیده که می تواند حقایق و واقعیت های جامعه را به دنیا بویژه آمریکا نشان دهد.
وی با اشاره به این که ایران تنها کشوری است در جهان که دارای مطبوعات برای نابینایان است، گفت که در ایران استفاده از رسانه ها برای آموزش و اطلاع رسانی به جامعه چشمگیر است و جوانان غرب باید از نگاه تک بعدی وصرف به رسانه های غربی، بسوی حقایق و جستجو در دیگر رسانه و منابع علمی روی اورند تا به حقایق امروز جهان برای ساختن آینده ای مملو از صلح، نوع دوستی در جهان برسند.
وی در ادامه افزود: رسانه های غربی درباره ایران که دارای تمدن و فرهنگ بزرگ و شناخته شده ای است آنچنان می نویسند و می گویند که انسان فکر می کند مردم ایران در گذشته بسیار دور زندگی می کنند در حالی که این گونه نیست جامعه ایران و کشور ایران برغم تبلیغات نادرست و مسموم ، یک جامعه جوان و پرتلاش است.
این دنشجوی دکترا با اشاره به اوضاع اسفبار یمن و سوریه و عراق که موجب آوارگی و کشتار و بی خانمانی هزاران انسان بی گناه شد، گفت : در برخی موارد شما اصلا در رسانه ها خبری از کشتار مردم بی گناه یمن را نمی بینید گویی که چشمانشان را بسته اند و یا در لیبی که ملت این کشور را به دو نیم تقسیم کرده اند و آنها را به جان هم انداخته اند هرروز خشونت و کشتار بیشتر و فجیعتر می شود و هیچ اقدام اساسی و تلاشی برای توقف آن نمی کنند.
خانم ‘ اوا زاخویوتی’ روزنامه نگار و فعال رسانه ای و علوم بین الملل پیرامون ابعاد مختلف تاثیرگذاری رسانه ها و استفاده ابزاری در جهت منافع قدرت ها صحبت کرد و با ذکر مثال هایی از رویدادهای سیاسی ملی و بین المللی گفت : رسانه ها بر اساس وابستگی ها و خط مشیی که دارند و منافعی که در صدد رسیدن به آن هستند برای افکار عمومی برنامه ریزی می کنند و از طریق ابزار های نوین بویژه فضای مجازی تلاش می کنند که افکار عمومی تغییر دهند و در کنترل خود در آورند.
وی درادامه با اشاره به تاریخچه رسانه در جهان گفت: استفاده از رسانه از اواسط قرون وسطا برای ارایه دیدگاه های نظام های سیاسی ، مذهب مسیحیت کاتولیک و مذاهب دیگر بکا رگرفته شده و هر روز بر دامنه قدرت و نفوذ آن در جهان افزوده شد.
‘ علی محمد حلمی’ رایزن فرهنگی سفارت کشورمان در یونان طی سخنانی گفت : یکسال قبل در همین ایام، رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای دومین نامه خود را خطاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی منتشرکردند که هدف از نوشتن این نامه ها همان گونه که در متن ترجمه شده آن ملاحظه می کنید، هشدار به جوانان و آینده سازان جوامع غرب است تا به اشتباه در خصوص برداشت خود از اسلام و مسلمانان با تکیه بر مطالب دروغین و بازی های رسانه ای قضاوت نکنند و تصور ننمایند که گروه های امثال داعش، القاعده و غیره که با اغراض سیاسی قدرت های سلطه گر امثال آمریکا و متحدان غربی و منطقه ای تشکیل و حمایت می شوند ربطی به امت اسلامی و یا دین مبین اسلام دارد.
رایزن فرهنگی کشورمان همچنین گفت : رهبر جمهوری اسلامی ایران تحمیل فرهنگ غربی – آمریکایی برسایر ملت ها و کوچک شمردن فرهنگ های مستقل را یک خشونت خاموش و بسیار زیان آور دانسته اند که دو عنصر’ پرخاشگری’ و’ بی بند و باری اخلاقی ‘ مشخصه اصلی آن است.
حلمی در ادامه به فراز دیگری از نامه دوم مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: معظم له نوشته اند ‘ من از شما جوانان می خواهم که برمبنای یک شناخت درست و با ژرف بینی و استفاده از تجربه های ناگوار ، بنیان های یک تعامل صحیح و شرافتمندانه را با جهان اسلام پی ریزی کنید در این صورت در آینده ای نه چندان دور خواهید دید بنایی که بر چنین شالوده ای استوار کرده اید سایه اطمینان و اعتماد را بر سر معمارانش می گستراند ، گرمی امنیت و آرامش را به آنان هدیه می دهد و فروغ امید به آینده روشن را بر صفحه گیتی می تاباند ‘.
‘ پانا یوتیس پرودرومتیس’ استاد دانشگاه پنتئون ضمن مهم خواندن برگزاری این گونه کنفرانس های علمی برای بررسی و نقد عملکرد رسانه در جهان، گفت : رسانه ها در برخی موارد حقایق را وارونه به مردم منتقل می کنند امروزه فیس بوک و توییتر و ابزار جدید رسانه های دیجیتالی تحول بزرگی در ارتباطات و اطلاع رسانی ایجاد کرده اند و از جمع گرایی به فرد گرایی جامعه را سوق می دهند.
وی در ادامه گفت: رسانه ها نه تنها مسائل سیاسی بلکه در پیشبرد ارزش ها و اهداف فرهنگی نقش ویژه ای ایفا می کنند و آنقدر تاثیر گذارند که حتی انسان را از وجدان درونی خویش تهی و بسوی اهداف از پیش تعیین شده سوق می دهند، پس باید دقت کرد و از طریق منابع اصلی و درست حقایق را دریافت کرد تا دچار اشتباه و بدفهمی نشویم.
خانم’ ایری نی دلا گرامتی کو’ دانشجوی علوم اجتماعی و سیاسی دانشگاه پنتئون ‘ آخرین سخنران این کنفرانس بود که به نقش رسانه ها و برخورد سلیقه ای با رویدادها پرداخت و گفت : آنان اخبار و وقایع را سیاه و سفید جلوه می دهند که انسان را دچار اشتباه و برداشت نادرست می کنند.
وی در ادامه گفت: نمی توان بدون مطالعه و تحقیق دقیق علمی برای رسیدن به حقایق و نیازهای جامعه امروز بشری، یک طرف کاملا بد و طرف دیگر کاملاً خوب باشد، بلکه با توجه به اهدافی که سیاسیون جهان و نظام قدرت در پیش گرفته اند، رسانه های وابسته به آنان از آن پیروی خواهند کرد بنابراین وظیفه جوانان مطالعه دقیق و تحقیق و مقایسه روند اوضاع در جهان باید باشد.
وی در ادامه افزود: نمی توان همه آنچه که در رسانه ها می آید را دربست پذیرفت و یا کاملا رد کرد و هر رسانه ای به دنبال منافع و اهداف خود است و این مردم و جوامع هستند که باید با تشخیص درست و علمی حقایق را کشف کنند.

ایرنا

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

24  ⁄    =  3