مراقب نان جوی تقلبی باشید

رسانه ها آن قدر خبر ناسالم بودن مواد غذایی یا استفاده از مواد خطرناک و سرطانزا در رسانه ها منتشر کرده اند که دیگر کسی از شنیدن این دست اخبار متعجب نمی شود با این حال اما همه می خواهند دستکم این را بدانند که به جای مواد غذایی سالم، چه می خورند و قرار است در آینده با خوردن این مواد، چه بلایی سرشان بیاید. آنها که نان جوی تقلبی می خورند هم از این قاعده مستثنی نیستند و باید بدانند این نان قرار است چه بر سر سلامت شان بیاورد.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،مهمترین ویژگی غذایی نان جو داشتن سبوس و انواع ویتامین های گروه B و E ، کلسیم ، فسفات و مواد معدنی است. این نان ، میزان قند را در بدن کنترل می کند و به علت فیبر زیادش یبوست را درمان می کند ، به همین علت دیابتی ها و چاق هایی که می خواهند لاغر شوند یا کسانی که از یبوست رنج می برند، توصیه می شود از آن مصرف کنند.

به گزارش ایسنا، جام جم آنلاین بااین مقدمه در ادامه می‌نویسد: مهندس رضا بم بویانی، کارشناس صنایع غذایی و مسئول کنترل کیفیت مواد غذایی در یکی از کارخانه های بزرگ تولید نان است. او با تایید ویژگی هایی که ما به آنها اشاره کردیم اضافه می کند که نان جو به علت ویتامین هایش ، پوست و مو را تقویت می کند و در درمان افسردگی تاثیر دارد، کلسترول خون را می کاهد و زمان سیری را افزایش می دهد و حتی نفخ و شکم درد را درمان می کند. همه این خواص خوب وقتی ظاهر می شود که این نان خالص و اصل باشد و واقعا با آرد جو پخته شده باشد در حالی که هم اکنون در برخی قنادیها نان هایی با آردی غیر از آرد جو و به اسم نان جو تولید می شود و مردم به خیال همان نان جو مفید برای سلامت خریداری شان می کنند در حالی که این نان ها به شدت برای سلامت مضر است و باعث بیماری های گوناگون می شود.

مردم بی خبر، مرگ را به نرخ گران می خرند

رسانه ها آن قدر خبر ناسالم بودن مواد غذایی یا استفاده از مواد خطرناک و سرطانزا در رسانه ها منتشر کرده اند که دیگر کسی از شنیدن این دست اخبار متعجب نمی شود با این حال اما همه می خواهند دستکم این را بدانند که به جای مواد غذایی سالم، چه می خورند و قرار است در آینده با خوردن این مواد، چه بلایی سرشان بیاید. آنها که نان جوی تقلبی می خورند هم از این قاعده مستثنی نیستند و باید بدانند این نان قرار است چه بر سر سلامت شان بیاورد.

اصغر شهریاری، کارشناس صنایع غذایی و مدیرعامل یکی از کارخانه های بزرگ تولید نان در کشور است. او در طول سال ها کار در حوزه نان، با شیوه های تخلف در تولید نان جو در قنادی ها و نانوایی های غیرمعتبر آشنا شده است و شرح می دهد : برخی قنادها یا نانواها، آرد گندم را روی حرارت تفت می دهند و وقتی قهوه ای شد با آن نان می پزند و به اسم نان جو به مردم قالب می کنند در حالی که این آرد تفت داده شده و تقریبا سوخته، ماده ای به نام نیتروزامین دارد که باعث ابتلا به سرطان می شود. برخی متخلف ها هم آرد را با رنگ های مجاز یا غیر مجاز به رنگ قهوه ای در می آورند که هر دو برای سلامت بدن به شدت ضرر دارد. این کارشناس تغذیه می گوید آنها این نان تقلبی را با موادی مانند سبزی های معطر یا شاهدانه یا تخمه افتابگردان تزئین می کنند و با قیمتی بیشتر از نان عادی به مردم می فروشند.

بم بویانی، کارشناس صنایع غذایی هم به این توضیحات چند نکته اضافه می کند : کسی که برای لاغری باید نان جو مصرف کند با خوردن نان تقلبی چاق تر می شود و وضعیت قند خون دیابتی ها هم با خوردن این نان مختل می شود. بر اساس توضیحات او مشکل اصلی این است که نه تنها نان جوی تقلبی خواص واقعی جو را ندارد بلکه به علت تفت داده شدن آرد به شدت مضر است.

چه طور نان قاتل را از نان واقعی تشخیص بدهیم؟

تشخیص نان جوی واقعی از تقلبی یک راه بسیار آسان دارد. به گفته شهریاری خمیر نان جو ، تخت نمی شود! یعنی هیچ نانوایی نمی تواند با وردنه این خمیر را مثل خمیر آرد گندم، به صفحه ای صاف تبدیل کند بنابر این نان های نازک و صفحه ای شکلی که با انواع سبزیجات و مغزها پوشانده شده اند، نان جو نیستند بلکه نان جوی واقعی ، پف دار و قهوه ای است و چندان خوشمزه نیست. بم بویانی هم چند نشانه دیگر به گفته های شهریاری اضافه می کند : در نان جو باید ذرات ریز سبوس را ببینید البته ممکن است نانواهای متخلف، انواع دیگری از سبوس را با آرد تفت داده شده مخلوط کنند تا مشتری ها به اشتباه بیفتند. نان تقلبی ، سیستم گوارش را تحریک می کند و امکان دارد فرد از خوردنش دچار نفخ و شکم درد شود و همچنین اگر دیابتی ها و چاق ها مشاهده کردند که نان مصرفی شان تاثیر برعکس بر سلامت شان دارد باید حتما خوردن آن را متوقف کنند چون احتمالا تقلبی است.

به گفته شهریاری بهترین راه آن است که مردم ، نان جو را در قالب محصولاتی که بسته بندی شده است و مهر استاندارد دارد، خریداری کنند چون در تولید آنها تقلب غیرممکن است و وزارت بهداشت بر پخت شان نظارت دارد اما این هشدارها برای احتیاط بیشتر نباید باعث شود مساله عدم نظارت بر قنادی های متخلفی که نان جوی تقلبی تولید می کنند، فراموش شود و مسلما وزارت بهداشت و اتحادیه صنف دارندگان قنادی و شیرینی فروشی و اتحادیه نانوایان در این باره مسئولند و سهل انگاری شان هیچ توجیهی ندارد.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

92  −  90  =