انتقاد شدید از «طبقه حساس» در قم

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) گفت: در حال حاضر ارتباط تنگاتنگی بین حوزه و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود ندارد و مسائل بسیاری است که وزارت ارشاد می‌تواند با حوزه علمیه تبادل فکری و یا حتی مطالبه داشته باشد.

به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک،آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی، در دیدار علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با وی، در سخنانی اظهار داشت: سفر وزرا به خصوص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به قم و دیدار با علما و ارتباط بیشتر با حوزه‌های علمیه لازم و ضروری است.

وی ابراز داشت: برخی‌ دنبال این بهانه هستند که رابطه دولت و حوزه را کمرنگ نشان دهند که این سفر‌ها سوء تفاهم‌ها را از بین می‌برد.

عضو جامعه مدرسین حوزه با بیان اینکه حوزه علمیه محصولات و دستاردهای علمی و پژوهشی فراوانی دارد که متاسفانه در همین قم محصور شده است، افزود: ایجاد مرکزی برای ارسال دستاوردهای علمی این مراکز به سایر مراکز علمی و دانشمندان در دنیا ضرورت دارد.

تولیدات علمی به سایر کشورها ارسال شود

آیت الله فاضل لنکرانی، ابراز داشت: دو سال قبل طی سفر به نجف در بازدید از کتاب فروشی‌های این شهر، هیچ کتابی از محصولات حوزه علمیه مشاهده نکردم که ضرورت دارد این ارتباط‌ها افزایش یابد و تولیدات علمی و کتاب‌هایی که در کشور به چاپ می‌رسد برای سایر کشورها نیز ارسال شود.

وی ادامه داد: می‌بایست مرکزی با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزه علمیه ایجاد شود تا پژوهش‌های صورت گرفته در حوزه‌های علیمه به مراکز علمی همانند دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه سایر کشور‌ها و کتابخانه‌های معتبر دنیا ارسال شود.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع)، با تاکید بر اینکه ارتباط حوزه و وزارت فرهنگ و ارشاد باید تقویت شود، افزود: در حال حاضر ارتباط تنگاتنگی بین حوزه و وزارت فرهنگ وجود ندارد و مسائل بسیاری است که وزارت ارشاد می‌تواند با حوزه علمیه تبادل فکری و یا حتی مطالبه داشته باشد.

بعد از تماشای فیلم طبقه حساس تا صبح نخوابیدم

وی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از فیلم طبقه حساس کمال تبریزی خطاب به وزیر ارشاد اظهار داشت: این فیلم را به پیشنهاد و اصرار یکی از دوستانمان دیدم و بعد از تماشای این فیلم تا صبح از ناراحتی خوابم نبرد.

آیت الله فاضل لنکرانی بیان داشت: این فیلم بهشت، جهنم، برزخ و قیامت را به استهزاء کشیده و برخی مسائل نیز از جمله غیرت را به تمسخر گرفته است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: به سازنده این فیلم در خصوص ساخت فیلم مارمولک نیز تذکر داده بودم اما تبریزی عنوان کرد من این فیلم را به نیت خدمت ساختم.

وی در ادامه تصریح کرد: به نظر باید یک دبیرخانه دائمی با حضور چند تن از فضلای حوزه و فلیلمسازان تشکیل شود و در جلسات مختلف در خصوص فیلم‌هایی که ساخته می‌شود بحث و تبادل نظر کنند و خروجی آن را به فیلمسازان ارائه کنند.

برخی تصور می کنند وزارت ارشاد دغدغه دین ندارد

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) عنوان کرد: در اذهان برخی‌ها این است که وزارت فرهنگ و ارشاد دغدغه دین ندارد و می‌خواهد با نمایش برخی فیلم‌ها، ارزش‌ها را زیر سئوال ببرد که تشکیل چنین جلسات مشترکی می‌تواند این اختلافات را رفع کند.

وی در ادامه عنوان کرد: موضوعاتی در جامعه وجود دارد که مردم به آن‌ها احتیاج زیادی دارند همانند موضوعاتی در مورد عزاداری، حجاب و عفاف، نماز و مسائل اخلاقی که در این زمینه‌ها می‌توان جزوه‌هایی با شمارگان میلیونی چاپ و تکثیر کرد که این اقدام بسیار می‌تواند تأثیرگذار باشد.

آیت الله فاضل لنکرانی اضافه کرد: امروز بیشتر وقت جوانان را ماهواره‌ و اینترنت و فضای مجازی می‌گیرند و کمتر فرصت مطالعه دارند، از این رو می‌توان مباحث اساسی را با قلم فضلا و طلاب توانمندی که در قم حضور دارند چاپ و در اختیار آن‌ها قرار داد.

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

  ×  2  =  16