ع-م سوگولی بی بی سی

اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.

علی مطهری نمایندۀ مجلس، نامه ای به دبیر محترم شورای نگهبان نوشتند و به نوع تحلیل و حکم ایشان در قبال محصورین در برنامۀ تلوزیونی شناسنامه انتقاد نموده و سؤالات صریحی را مانند همیشه مطرح کردند.

بعد هم آقای شریعتمداری که ظاهراً از علی مطهری سخت ناراحت شده بودند در اقدامی قابل تأمل در یادداشتی وی را جهت حقیر کردن با عبارت "ع- م" مخاطب نموده و مورد حمله قرار دادند و او را "سوگولی بی بی سی و سلطنت طلب ها"، "مذبذب"، "خودنما"، "حامی فتنه گران"، "رشد نیافته" و… خطاب نمودند. (27مهر93)

شریعتمداری قبلاً هم وی را "بسیار ساده لوح و کج فهم" خطاب نموده بود.(22 دی 88)

آقای سید حمید روحانی نیز قبلاً در پاسخ نامۀ مطهری به وی گفته بودند: صدایت را پایین بیاور که ان انکر الاصوات لصوت الحمیر (زشت ترین صداها صدای خر است)

فارق از درست و غلط بودن نظرات و تحلیل های مطهری، این طرز برخوردها علامت چیست و از سر چه تفسیر می شود؟

علی مطهری بد است یا خوب دوست و دشمن معترفند که صریح و بی پرده اعتقاداتش را بیان می کند و از چیزی ترسی ندارد. نمی ترسد که با حمله به نوع حصر، اصولگرایان تخطئه و منکوبش کنند یا با اصرار بر جدی گرفتن ترویج حجاب اسلامی و برخورد با بدحجابی پایگاه اجتماعی خود را متزلزل و ویران سازد. شریعتمداری همانجا که به وی نسبت ساده لوحی و کج فهمی می دهد می گوید:"حضرتعالی شخصی ساده‌زیست و اهل دقت در حلال و حرام هستید"

اگر علی مطهری بسیار ساده لوح و کج فهم است یا صدای انکری برای جامعه دارد، دلیل این همه سراسیمگی و شدت تندی به وی چیست؟

وی نمایندۀ مجلس است و طبق قانون اساسی حق اظهار نظر در تمام امور داخلی و خارجی را دارد(اصل 84) او نه کسی را متهم به جاسوسی فقهی کرده نه با تهمت و دروغ به شخصیت های حقیقی و حقوقی مرتکب جرمی گردیده است نه به اسلام و قرآن کفر ورزیده است. وی ادعاها و اعتراضاتی دارد که باید به صورت واضح و منطقی به بند بند آنها پاسخ داده شود تا جامعه قضاوت کند. ما که نه کم تریبون و رسانه در اختیار داریم و نه اگر بر حق باشیم از شبهه و سؤال ترسی داریم. اگر این رویه ادامه یابد که هرکس در مورد یا مواردی بر خلاف نظر حاکمیت یا کسی از رجال نظری داشت سریعاً از سوی محافظه کاران تندرو، مورد هرگونه اهانت و حمله و تهمت قرار بگیرد، دیگر نمی توان انتظار داشت در دهه ها و صده های آینده منتقدین جرأت کنند به میدان النصیحة لأئمة المسلمین بیایند. اصلی که ریشه در قرآن و احدیث دارد. امام علی علیه السلام می فرمایند:

"وَ أمّا حَقّی عَلَیْکُم؛ فَالْوَفاء بِالْبَیْعَةِ، و النّصِیحةُ فِی الْمَشْهَد و الْمَغِیبِ "«و اما حق من بر شما این است که: به بیعت وفادار باشید و در نهان و آشکار، نصیحت را ادا کنید.»(نهج البلاغه خطبۀ 34)

امام علی در اینجا می فرمایند حقی که من بر گردن شما دارم! نه اینکه شما حق دارید مرا نصیحت کنید، بلکه من از شما طلبکار هستم که مرا نصیحت کنید.

رفتار غیر اسلامی ما در برخورد با منتقدین بر خلاف آموزه های معصومین علیهم السلام، باعث می گردد که یا منتقدین و معترضین امور جاری کشور، رویۀ نفاق در پیش بگیرند و از درون اعتماد و اعتقادشان سست شده و سالوس و چاپلوس بار بیایند و جامعۀ سیاسی کشور از نخبگان صریح و صادق تهی گردد، یا اینکه این افراد منزوی گردیده و از عرصۀ خدمت و مشارکت فعالانه، کنار رفته یا کنار گذاشته شوند. هر دوی این ها خبر از رفتن به سمت جامعۀ سیاسی مریض و غیر اسلامی می دهد که هرگز خواست امام راحل و رهبر انقلاب نیست.

بحمدالله اکنون در شرایطی زندگی می کنیم که امام و رهبری بر اساس اسلام از انتقاد استقبال می کنند و اجازۀ برخورد با منتقدین را بخاطر انتقادشان نمی دهند. وگرنه اگر کار در دست بعضی از ما بود خدا می داند با عدم اطلاع از اسلام ناب یا اعمال سلیقه های از روی بی سوادی چه بلایی سر بسیاری از نخبگان می آمد. بطور مثال امام راحل فرموده اند:

مسئولیت من هم گردن شماست؛ شما هم گردن من است. اگر من پایم را کج گذاشتم، شما مسئولید اگر نگویید چرا پایت را کج گذاشتى؟ باید هجوم کنید، نهى کنید که چرا؟ اگر خداى نخواسته یک معمّم در یک جا پایش را کج گذاشت، همه روحانیون باید به او هجوم کنند که چرا بر خلاف موازین؟ سایر مردم هم باید بکنند. نهى از منکر اختصاص به روحانى ندارد؛ مال همه است. امت باید نهى از منکر بکند؛ امر به معروف بکند.» صحیفه امام، ج‏8، ص:477و488

مقام معظم رهبری نیز بارها به مطالبه گری و انتقاد از خودشان سخن راندند و در عمل بارها با رفتار خود به دیگران درس آموخته اند: مانند میدان دادن شخص ایشان به دانشجوی نخبه، محمود وحید نیا در دیدار با رهبری که بدون وقت قبلی پشت تریبون بیاید و انتقاد کند. برخورد تند با جمع آوری امضا برای اخراج یکی از نمایندگان شیراز در مجلس خبرگان رهبری بخاطر انتقاد از رهبری، برخورد با رد صلاحیت علی مطهری و…

علی مطهری پس از رد صلاحیتش برای شرکت در انتخابات مجلس نهم که بعداً دوباره تأیید صلاحیت گردید، در مصاحبه با خبر آن لاین گفت: از منابع موثق شنیدم که رهبر معظم انقلاب پس از رد صلاحیت من به برخی افراد مرتبط با این موضوع گفته​اند که "چرا آقای مطهری را رد صلاحیت کردید؟ ایشان به تکلیفش عمل می​کند، مثل پدرش است"

لینک کوتاهلینک کپی شد!
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

1  ×  4  =